Meglévő hitele mellett újabb kölcsönre van szüksége?

Összegyűjtöttük mire érdemes odafigyelnie!

Meglévő hitele mellett újabb kölcsönre van szüksége?

Összegyűjtöttük mire érdemes odafigyelnie!

Ön tudja, hogy mennyi hitele lehet egy embernek egyszerre? 

Ha még nincs tisztában a lehetőségeivel és korlátaival az alábbi cikkünk Önnek szól! 

Mi minden esetben megkeressük azt a pénzintézetet, ahol a legnagyobb valószínűséggel megkapja a kért hitelösszeget. Amennyiben Ön mindenhol hitelképes segítünk kiválasztani a hosszútávon legkedvezőbb, legjobb ár-érték arányú ajánlatot.

Jelenleg 2020-ban semmilyen jogszabály nem korlátozza, hogy valakinek egy időben több hitelszerződése is legyen. Azonban nem szabad megfeledkezni az úgynevezett JTM-ről azaz a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatóról ugyanakkor, ez ugyanis pontosan megszabja, hogy a havi nettó jövedelem legfeljebb mekkora százaléka fordítható hiteltörlesztésre. 

A felső határ függ a hitel típusától (például: hogy lakáshitelről vagy személyi kölcsönről van szó). Valamint függ a hitel kamatperiódusának hosszától (ami azt az időszakot jelenti, ameddig a bank egyoldalúan nem emelhet kamatot). 

Fontos tudni, hogy minden már meglévő hitel beleszámít a JTM mutatóba. Például a személyi kölcsön, az autóhitel, a lakáshitel, a szabad felhasználású jelzáloghitel, a CSOK hitel, az áruhitel, a hitelkártya szerződés, diákhitel, a folyószámlahitel keret,  továbbá minden ezekhez kapcsolódó anyagi teher.

JTM KORLÁT 2020-BAN!

FONTOS

A hitelkártya és a hitelkeret 5%-a havi törlesztőnek minősül JTM szempontból.

Például: egy 500.000 Ft-os hitelkeret 25.000 Ft-os havi törlesztőnek felel meg. Sajnos akkor is, ha abból egyetlen fillért sem használtunk fel. Abban az esetben, ha a jövedelem nem bírja el ezzel együtt a havi törlesztőt, a hitelkeret megszüntetése megoldást jelenthet.

Lakáshitel mellé szeretne felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt?

Ebben az esetben számolnia kell azzal, hogy a meglévő lakáshitel miatt már van az adott ingatlanon jelzálogjoga egy banknak.

Emiatt Önnek az alábbi két lehetősége van:

  1. Ugyanattól a banktól igényli az új hitelt is, amelyik korábban is nyújtott Önnek. Itt azonban lehet nem az Ön számára legkedvezőbb konstrukciót kapja majd. Fontos szem előtt tartani, hogy két ajánlat között a teljes visszafizetésben több millió forint is lehet a különbség. Ezért is érdemes minket választania, hogy segítségül legyünk az ilyen helyzetek kiküszöbölésében.
  2. Hitelkiváltás! Az új hitellel egyben kiváltjuk a meglévő kölcsönt is. Például: ha 8 millió forintra van szüksége, de már van 4 millió Ft jelzáloghitele az ingatlanon, akkor összesen 12 millió forintot kell igényelnie. Ebből 4 millió Ft a hitelkiváltásra fordítódik, és a további 8 millió forintot szabadon felhasználhatja. A hitelkiváltás lehetősége nem csak ebben az esetben fontos. Érdemes a régi típusú hiteleket átnézetnie velünk, ugyanis lehet, hogy sokkal kedvezőbb feltételekkel és alacsonyabb törlesztőrészlettel tudunk Önnek hitelkiváltás keretében kölcsönt nyújtani.
    1.  

Újabb ingatlant vásárolna, ismét lakáshitelből? Mi segítünk, hogy sikeres legyen az igénylés!

A meglévő és az új hitelt együttesen el kell bírnia az Ön jövedelmének. Az új lakáshitel esetében is figyelnie kell arra, hogy az ingatlan értékének legfeljebb 50-80%-a lehet a hitelösszeg, emiatt akár egy 20-50%-os önerőt is szükséges biztosítani.

Babaváró hitelt igényelne meglévő lakáshitele vagy személyi kölcsöne mellé?

Ez egy nagyon kedvező kondíció, mivel ha Önnek az igénylést követő 5 évben kisbabája születik, akkor a kezdeti kamatmentesség egészen a futamidő végéig megmarad, valamint a törlesztést is fel lehet függeszteni három évre. A második gyermek születésekor elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, míg a harmadik babánál a teljes fennálló adósság megszűnik. Mellette szól, hogy a babaváró fedezet nélküli hitel, kizárólag jövedelem alapján döntik el a bankok, hogy kinek és mekkora összeget adnak a maximális 10 millió forintból. Ezért egy meglévő hitel esetében kizárólag azt ellenőrzik, hogy az aktuális igazolt jövedelem elbírja-e a Babaváró havi törlesztőjét. Jó tudnia, hogy a bankok egy része a kedvezményes kamatmentességgel kiszámolt havi törlesztőt veszik figyelembe a JTM-nél. Más bankok pedig azzal a törlesztővel számolnak, ami akkor volna esedékes, ha nem születne gyermek 5 éven belül, emiatt pedig a Babaváró piacú kamatú kölcsönné alakulna át. Ezen akár az is múlhat, hogy valaki megkapja-e a Babaváró hitelt. Mi mindenképpen megoldást találunk Önnek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértővel mindig egyszerűbb és könnyebb!

Foglaljon nálunk időpontot egy ingyenes konzultációs megbeszélésre, ahol felmérjük igényeit!

november 2022
hét ked sze csü pén szo vas
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

Időpontfoglalás menete

Ebben a videóban összefoglaltuk nektek, hogy hogyan tudtok időpontot foglalni nálunk.

Időpontfoglalás menete

Ebben a videóban összefoglaltuk nektek, hogy hogyan tudtok időpontot foglalni nálunk.